Treffpunkt Steinkjer

Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme.

Treffpunkt Steinkjer er for barn og unge i Snåsa, Inderøy og Steinkjer mellom 6 og 18 år, som har alvorlig sykdom i familien eller som har opplevd at noen som står dem nær er død.

De voksne i familiene inviteres på kafé med en god prat mens barna/ungdommene er på Treffpunkt. 

https://youtu.be/ve3l-c8dIHU

Denne filmen på YouTube handler om barn som er pårørende til kreft – men beskriver hvordan barn og unge kan oppleve det å være pårørende eller etterlatt, uavhengig av hvilken diagnose deres nærmeste er rammet av. «På Treffpunkt fant jeg det jeg har savnet, nemlig å møte andre som har det litt på samme måte som meg selv».

På Treffpunkt kan barn og ungdom få et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke. Her treffer de andre i liknende situasjon som kan skjønne følelser som skyld, angst, uro, sinne og irritasjon, som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. På Treffpunkt treffer barn og ungdom trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på de unges premisser. Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom.

Det er lov å le og ha det gøy! På Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna og ungdommen er med på å bestemme. Noen ganger er det ut på tur, og mat må man alltid ha. Varm mat, brødmat eller kveldsmat på bålet. Erfaring viser at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet, som å lage mat eller når de spiser sammen.

Treffpunkt Steinkjer finner sted ca. én kveld i måneden og varer normalt i to timer. Det blir ledet av voksne med erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.

Sted: 

Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus

Seilmakergata

7725 Steinkjer

Tid:

Treffpunkt arrangeres fra 17.00 til 19.00 på følgende datoer våren 2022:

  • 23.05 blir det klatring i Steinkjerhallen. Det blir ordnet med mat☺️
  • 13.06 tar vi en avslutning før sommerferie med Escape Room på Inderøy og satser på middag på Rødbrygga ☺️

Påmelding:

Det er gratis å delta på Treffpunkt, men man må melde seg på. Påmelding skjer på telefon 485 03 173, eller man kan sende en e-post til evelynnskevik@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/1956794844423758/about