Snåsa Bibliotek

Velkommen til Snåsa bibliotek!

Snåsa bibliotek ligger sentralt og lett tilgjengelig i Snåsa sentrum ved siden av Coop Prix, blomsterbutikk og frisør, og i samme lokaler som kulturskolen og ungdomsklubben.

Våre åpningstider:

  • Tirsdag:  12.00 - 17.00
  • Onsdag: 10.00 - 15.00
  • Torsdag: 12.00 - 17.00
  • Lørdag:   11.00 - 14.00

Utvalg

I bibliotekets websøk kan du søke og finne vårt utvalg av bøker, filmer, lydbøker m.m., reservere og fornye dine lån. Vårt websøk finner du her.

Skjønnlitteratur, fagbøker og andre medier

I biblioteket kan du finne romaner, krim, serier og faglitteratur, et godt utvalg av pekebøker og billedbøker for barn og noe litteratur på engelsk, lydbøker og DVDer. 

Samisk samling

Snåsa kommune er tospråklig samisk/ norsk og har endel billedbøker, skjønn- og faglitteratur, Musikk-CDer og DVDer på nord- og sørsamisk. 

Lån fra andre bibliotek

Hvis du ønsker en bok, lydbok eller film biblioteket ikke har, kan vi bestille fjernlån fra andre bibliotek. Fjernlån får vi levert til biblioteket hver tirsdag og fredag. Vi bestiller også litteratur mm. på flere språk fra Det flerspråklige bibliotek/ Nasjonalbiblioteket.

Lokalsamling

Biblioteket samarbeider nært med Snåsa Historielag og har egen lokalsamling med bøker fra Snåsa og Trøndelag.

Lydbøker fra biblioteket

BookBites er en lese- og utlånsapp der du kan å låne e-bøker og digitale lydbøker. Alle kan laste ned appen og opprette en bruker, men for å låne bøker må du ha lånekort på et bibliotek. Biblioteket hjelper deg med lånekort og pinkode.

Andre tilbud på biblioteket

PCer

Biblioteket har 2 publikums-PCer, mulighet for utskrift, skanning og kopiering, og trådløst nettverk.

Aviser og tidsskrifter

Biblioteket abonnerer på Snåsningen, Trønder-Avisa, Sagat og Klassekampen. Vi abonnerer også på tidsskrifter om emner som interiør, hage, friluftsliv, samfunn & politikk, økonomi og vitenskap. Tidsskriftene kan du lese her på biblioteket eller låne med deg hjem.

Pressreader

Med appen Pressreader kan du laste ned og lese norske og utenlandske aviser og tidsskrifter på pc, nettbrett og mobiltelefon. Tilgangen hjemme er tre dager. Da må nedlastingene fornyes i biblioteket.

Møteplass

Uformell møteplass med kaffe/te

Vi kan tilby et uformelt og koselig miljø for møter og samtaler i hverdagen. I aviskroken kan du også forsyne deg med en kopp kaffe/ te.

Arena for foredrag og ulike arrangement

I løpet av året vil biblioteket invitere til ulike arrangementer som forfatterbesøk, foredrag mm.

Vår adresse

Snåsa bibliotek,
Snåsavegen 5,
7760 Snåsa

Følg oss på Facebook